В Бургас стартира инициатива за развитието на „Синята икономика“

Бургас и още 6 европейски пристанищни градове създадоха мрежа за добри практики BLUACT за стимулиране на предприемачеството и запазване и развитие на морските екосистеми.

BluAct е мрежа от 7 европейски пристанищни града, включително Пирея, Матаро, Остенд, Галац, Матосиньос, Бургас и Салерно, които имат за цел да споделят добри практики в предприемачеството на „Синята икономика“. Проектът е финансиран по програма URBACT на ЕС, която помага на градовете да разработят устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми.

Проектът следва успеха на инициативата „Син растеж“, състезание по предприемачество, което предлага инкубационни услуги за местния бизнес, засилвайки иновациите и създаването на работни места. Чрез подход за създаване на местни групи за подкрепа на URBACT и ангажиране на местни и други заинтересовани страни, с крайна цел – стимулирането на „Синята икономика“, BluAct има задача да осигури дългосрочни резултати в съответните градове партньори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *